Close

Producten

Mindful de Ramadan in – Retraite Weekend

399.00559.00

Fahm Instituut – Verdieping – Verinnerlijking – Verbinding

Wat: Dit weekend staat in het teken van een praktische voorbereiding op de maand Ramadan aan de hand van theologische verdieping en verinnerlijking. We gaan aan de slag met de thema’s zielsreiniging en bewustzijn. Het biedt ervaringsgerichte, praktische handvatten voor een hogere mate van bewustzijn in je dagelijks leven. Dit leidt naar meer verbinding tussen het moment, jouzelf en de Ene. Het ritme van het weekend is gebaseerd op de gebeden, met daaromheen meditatie, reflectieve lezingen en het ontwikkelen van een krachtig bewustzijn gericht op Allah.

Wanneer: 4-6 maart 2022; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 16.00

Voor wie: dit weekend is exclusief voor vrouwen*, kom zoals je bent. *Fahm Instituut is in al zijn andere activiteiten toegankelijk voor iedereen. Vanwege de facilitaire voorzieningen in dit gebouw (slaapkamers aan 1 gang, gedeelde douches en toiletten), maken we voor dit weekend een uitzondering, louter vanwege deze praktische reden.

Waar: Hof van Kairos, Winterswijk

Prijs*:

1 persoonskamer: €559,- pp

2 persoonskamer (zo nodig regelen wij een passende kamergenoot voor u): €479,- pp

4 persoonskamer (zo nodig regelen wij passende kamergenoten voor u): €399,- pp

Door wie: voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut:

Anne Dijk (Islamoloog/theoloog)

Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Wissen
Artikelnummer: mindfulmoslim2021-11-1 Categorie:

Beschrijving

Dit weekend staat in het teken van krachtige affirmaties maken ter voorbereiding op de maand Ramadan. Over het aandacht en dichter bij Allah komen kun je lezen en je kunt er over horen, maar begrip ervan en vaardigheid erin trainen komen enkel door te oefenen. De theorie wordt dan ook afgewisseld met praktijk; we gaan met aandachts-oefeningen en met ons bewustzijn aan de slag. Hoe zorg je ervoor dat je met meer aandacht voor Allah deze Ramadan ingaat? Hoe kom je dichter bij Allah deze Ramadan? In sha Allah kun je na dit weekend deze prachtige maand zo optimaal mogelijk benutten en de Ramadan als een spirituele boost ervaren.

Ken uzelf, ken uw Heer: Door middel van istighfar (het zoeken naar vergeving) leer je jezelf kennen. Vanuit jouw persoonlijke doelen leer je krachtige affirmaties maken. Hiermee versterk je je band, je hoop en je vertrouwen in Allah.

“Er is niets beter voor het hart dan een spirituele retraite [terugtrekking], door middel van welke het domein van diepe reflectie en inzichten kan worden betreden”
Wijsheid 12, vrij vertaald uit: Kitāb al-Ḥikam van Shaykh Ibn ‘Aṭā’illāh al-Iskandarī

 

Testimonials:

“Wat een geweldig mindful ramadan weekend! Ik heb enorm genoten van het programma, Anne & Esther, de groep, accommodatie, de natuur en het eten. Het programma zat didactisch heel goed in elkaar en bevatte tevens een goede mate van afwisseling en rustmomenten/ vrij te besteden. Het weekend heeft mij veel bewuster gemaakt van Allah en Zijn nabijheid. Echt een imaanshot, waar ik de komende tijd op kan teren, in sha Allah en waar ik ontzettend blij en dankbaar voor ben, zeker zo voor de ramadan. Ik zou me dan ook direct weer inschrijven als de volgende online komt.”

“Wat een waardevol weekend! Kennis, bewustwording en inspiratie in een mooie rustgevende omgeving. Hoe bijzonder om vanuit de Koran en de Schone Namen van Allah mindful aan de Ramadan te beginnen. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren met zo’n fijne en warme groep mensen!”

 

Praktisch: We verblijven bij Hof van Kairos te Winterswijk, een prachtige retraiteplek in de natuur van de Achterhoek om te verstillen en wezenlijk je aandacht te kunnen richten op wat voor jou belangrijk is.

Er zijn 7 1-persoonskamers, 2 2-persoonskamers en 1 4-persoonskamer. Er is dus plaats voor 15 deelnemers.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN (alles facultatief)

 • Verdiepende lezingen
 • Meditatie-oefeningen
 • Reflectie-oefeningen
 • Yoga-oefeningen (verzorgd door MindWorkz)
 • Wandelingen met overdenking
 • Gezamenlijke gebeden
 • Gezamenlijke dhikr-sessies
 • Eigen of gedeelde kamer (gezamenlijke sanitaire voorzieningen)
 • Twee overnachtingen
 • Alles inclusief; (diner 18:00, ontbijt 8:00, lunch 13:00 en lekkere tussendoortjes). Studio Gember verzorgt mooie, gezonde vegetarische maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Naast de maaltijden is er koffie/thee beschikbaar met wat lekkers en vers fruit. 

&nbsp

!! BELANGRIJK: Corona en annuleren

Leest u hier onze CURSUSVOORWAARDEN

 • Als u corona gerelateerde klachten heeft, kunt u niet mee. Zorgt u dan s.v.p. voor een goede annuleringsverzekering. Een ticket is niet te retourneren, wel aan een ander over te dragen (die uiteraard dan geen klachten heeft);
 • Als wij vanwege Corona-maatregelen vanuit Fahm Instituut of vanuit de locatie genoodzaakt zijn om definitief te annuleren, zijn de annuleringskosten €25 per ticket.

&nbsp

* De prijs is gebaseerd op de onkosten die gemaakt worden voor de ruimtes, faciliteiten en ontwikkelkosten omtrent dit weekend. Fahm Instituut werkt met vrijwilligers en vrijwilligersvergoedingen, is een ANBI-stichting en heeft geen winstoogmerk.

* Op alle activiteiten van Fahm Instituut zijn de Huisregels van toepassing, lees deze goed: https://fahminstituut.nl/wp-content/uploads/sites/2/2021/10/1.-HUISREGELS-Fahm-Instituut.pdf

* Indien iemand de Huisregels schendt, werken wij met ons Protocol Sociale Veiligheid, lees deze goed: https://fahminstituut.nl/wp-content/uploads/sites/2/2021/10/2.-PROTOCOL-Sociale-Veiligheid.pdf

* Onze docenten en vrijwilligers werken volgens deze gedragscode: https://fahminstituut.nl/wp-content/uploads/sites/2/2021/10/0.-GEDRAGSCODE-docenten-en-vrijwilligers.pdf

Extra informatie

Duur:

4-6 maart 2022; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 16.00

Plaats

Hof van Kairos, Winterswijk

Docent

Voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut: Anne Dijk (Islamoloog/theoloog) en Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Mindful Ramadan Retraite

1 persoonskamer | €559,-, 2 persoonskamer | €479,-, 4 persoonskamer | €399,-

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mindful de Ramadan in – Retraite Weekend” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *