Close

Een professioneel en gedreven team. Onze kracht zit in diversiteit en pragmatisme. Vertrouwen door de academische achtergrond en discretie.

Team

Fahm werkt met diverse professionals samen. Onderstaande professionals brengen op regelmatige basis hun expertise in bij Fahm Instituut. Alle professionals hebben een academisch werk- en denkniveau en/of zijn anderszins betrokken in het sociaal-maatschappelijke veld. Daarnaast beschikt Fahm over een netwerk van professionals, die op projectbasis kunnen worden ingezet.

Slider Title

Short Excerpt

See More
Anne Dijk, MA, Islamoloog

Islamoloog, Religiewetenschapper en Islamitisch Theoloog. Dijk is oprichter en voorzitter van St. Fahm Instituut, docent van diverse Fahm cursussen, auteur en publiek spreker. Daarnaast houdt ze zich als analist en sr. strategisch adviseur vooral met onderzoek, interpretatie, analyse en inhoudelijke doorontwikkeling bezig vanuit het bedrijf Fikr Consultancy. 

Binnen haar academische studies (RMA UvA, VU, Al-Azhar (Cairo) en Arabisch (Beirut)) focuste zij op de herinterpretatie van de Shari’a, Argumentatieleer in de Islamitische Jurisprudentie (Usul al-Fiqh) en Gender & Autoriteit in de Islam. Hierna Studeerde ze nog ‘decolonial studies & political philosophy’ te Granada en Spiritualiteit & Islam (Alqueria de Rosales, Spanje). Ook bezigen diverse vormen van dialoog haar, de verbinding van diversiteit staat daarin centraal. Dijk is medeoprichter van Su-Shi Intrafaith Dialogue. Haar passie is rechtvaardigheid.

Kamel Essabane, Ing, MA, Filosoof

Is Ingenieur, Filosoof, Religiewetenschapper en (eerste-graads) docent levensbeschouwing. In het dagelijks leven is hij docent islamitische godsdienst aan een lerarenopleiding van een Hogeschool en tevens onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing. Hij schrijft regelmatig voor de website nieuwwij.nl en hij is auteur van artikelen in diverse intra- en interreligieuze uitgaven. Zijn interessegebieden zijn Islamitische Filosofie, Religie & Wetenschap en Islam & Secularisme. Bij Fahm Instituut is Essabane onze specialist in het toegankelijk maken van islamitische filosofie en islam & wetenschap. Hij is dan ook hoofddocent bij de cursus ‘Islamitische Filosofie’ en één van de docenten bij de cursus ‘Adam of Aap’, tevens geeft hij lezingen over deze onderwerpen.

Esther van Pelt, Religie & Taal

Heeft een passie voor educatie van jongeren en een passie voor taal en religie. Ze heeft een achtergrond in Godsdienstwetenschappen (RU Groningen). In het dagelijks leven is zij werkzaam op een islamitische basisschool. Ten aanzien van St. Fahm Instituut heeft zij zitting in het bestuur en is zij coördinator van de activiteiten en communicatie.

Berna Toprak, MA, Genderexpert

Toprak heeft een achtergrond in traditionele islamwetenschappen (SICN, Istanbul), is communicatiewetenschapper (BA, UvA) en gespecialiseerd in Gender & Etniciteit (RMA, UU). In haar dagelijkse leven werkt ze als redacteur, programmamaker en woordvoerder voor WOMEN Inc.: een stichting die zich inzet voor gender gelijkwaardigheid. Daarnaast is ze mede-oprichter van het collectief S.P.E.A.K. met als motto: “wij zijn niet jouw strijdtoneel”. Met dit collectief zet ze zich in voor gelijke kansen van moslimvrouwen in Nederland. Bij Stichting Fahm Instituut houdt ze zich bezig met Islamitisch feminisme, masculiniteit en seksualiteit.

Lennart Mukhtar Proot, Islam & Politiek

Als het te maken heeft met islam, geschiedenis en politiek, dan interesseert het Lennart Mukhtar Proot. Hij zit in de afrondende fase van zijn opleiding Religiewetenschappen: Islam. (Radboud Universiteit Nijmegen) en studeerde Arabisch (Radboud & Beirut). Voor St. Fahm Instituut houdt hij zich bezig met deze politieke, vaak gevoelige onderwerpen, en er gaat geen dag voorbij zonder dat hij er een boek over openslaat. Hij is onderdeel van het vaste Fahm Team en richt zich op sociale media en komt afwisselend met scherpe opmerkingen en ontregelende grappen. Daarbuiten houdt hij zich bezig met Arabische kalligrafie, te bewonderen op de sociale media van Fahm.

Arnold Yasin Mol, Theoloog

Promoveert op islamitische theologie, ethiek en koranexegese (tafsir) onder leiding van o.a. Dr. Ahab Bdaiwi (universiteit Leiden) en Prof. Dr. Recep Senturk (Ibn Haldun universitesi/ISAR). Hij volgt traditionele islamstudies (Dars-i-Nizami) Hanafi fiqh onder leiding van Shaykh Mufti Amjad Mohammed (IRTIS). Samen met Shaykh Amjad werkt hij aan een hedendaags super-commentaar (hashiya) en vertaling van de klassieke koranexegese ‘Tafsir al-Nasafi’. Mol is tevens onderzoeker voor de British Board of Scholars and Imams (BBSI), is levensbeschouwelijk werker en publiceert (o.a. Brill, ABC-Clio, Yaqeen Institute, ISAR). Eerdere studies betreffen Islamitische theologie en religiewetenschappen (universiteit Leiden) en pastorale theologie (universiteit Utrecht/Fontys). Voor Fahm Instituut doceert hij islamitische theologie en koranwetenschappen. Zijn interesses liggen in: Theologie, rechtsfilosofie (usul), koranexegese (tafsir), ethiek, filosofie van religie, religie en mensenrechten.

Sanne Tji, MSc, Organisatiepsycholoog

Psycholoog met een passie voor het brede onderwerp van spirituele ontwikkeling. Als psycholoog heeft zij veel mensen mogen begeleiden in de zoektocht naar meer zelfkennis en -inzicht. Voor Fahm Instituut zet zij zich in middels het mede ontwikkelen en geven van trainingen en workshops op het gebied van spirituele ontwikkeling, zoals ‘Mindful Moslim’ en ‘Mindful de Ramadan’ in.

Pe Mullenders, Drs, Socioloog

Sociologe en werkzaam als kwalitatief onderzoeker op het gebied van gezondheidszorg en sociale zekerheid. In haar vrije tijd wandelt ze rond op de aarde, om te genieten van en na te denken over Gods tekenen en Zijn schepping. Lezen en schrijven zijn haar passie. Met kritische en onafhankelijke blik analyseert ze teksten en creëert daarmee nieuwe informatie. Voor Fahm Instituut schrijft zij artikelen over verschillende islam gerelateerde onderwerpen. Ook werkt ze samen met Karen Woets (r.A.) en Anne Dijk aan een reeks “Inspirerende Vrouwen” die wekelijks te lezen zijn op de Facebook van Fahm Instituut.

Faysal Mataich, MSc

Als vrijwilliger in het Fahm Team richt hij zich op (beleids-)stukken en biedt hij organisatorische ondersteuning binnen activiteiten en het bestuur.

Omdat kennis tot begrip leidt.