Close

Een professioneel en gedreven team. Onze kracht zit in diversiteit en pragmatisme. Vertrouwen door de academische achtergrond en discretie.

Team

Fahm werkt met diverse professionals samen. Onderstaande professionals brengen op regelmatige basis hun expertise in bij Fahm Instituut. Alle professionals hebben een academisch werk- en denkniveau en/of zijn anderszins betrokken in het sociaal-maatschappelijke veld. Daarnaast beschikt Fahm over een netwerk van professionals, die op projectbasis kunnen worden ingezet.

Slider Title

Short Excerpt

See More
Anne Dijk, MA, Islamoloog / Directeur

Religiewetenschapper, Islamoloog en Islamitisch Theoloog met een specialisatie in autoriteitsstructuren. Dijk is oprichter en directeur van Fahm Instituut, adviseur op het gebied van islam en sociale vraagstukken en hoofddocent van diverse Fahm cursussen. Ze houdt zich als analyst en consultant vooral bezig met onderzoek en begrijpelijk maken van informatie. Daarnaast doceert zij diverse islam-vakken en geeft ze trainingen. Binnen haar academische studies (UvA, VU en buitenland) focuste zij op de herinterpretatie van de Shari’a, Islamitische Jurisprudentie (Usul al-Fiqh), Gender en Autoriteit in de Islam. Haar passie is rechtvaardigheid. Daarnaast is zij auteur en public speaker.

Arnold Yasin Mol, Theoloog

Arnold Yasin Mol studeert Islamitische theologie en religiewetenschappen (Leiden universiteit) waarbij hij zich richt op Islamitische theologie (ʿilm al-kalam/ʿaqida) en exegese (tafsir/sharḥ), en op ethiek en mensenrechten discourse in klassiek en modern islamitisch denken. Eerder studeerde hij o.a. biochemie en Christelijke theologie. Hij heeft meerdere academische publicaties op zijn naam staan. Voor Fahm Instituut doceert hij islamwetenschappen met specialisatie theologie en tafsir. Tevens is hij secretaris in het bestuur.

Kamel Essabane, Ing, MA, Filosoof

Is Ingenieur, Filosoof, Religiewetenschapper en (eerste-graads) docent levensbeschouwing. In het dagelijks leven is hij docent islamitische godsdienst aan een lerarenopleiding van een Hogeschool. Hij schrijft regelmatig voor de website nieuwwij.nl en hij is auteur van artikelen in diverse intra- en interreligieuze uitgaven. Zijn interessegebieden zijn Islamitische Filosofie, Religie & Wetenschap en Islam & Secularisme. Bij Fahm Instituut is Essabane onze specialist in het toegankelijk maken van islamitische filosofie en islam & wetenschap. Hij is dan ook hoofddocent bij de cursus ‘Islamitische Filosofie’ en één van de docenten bij de cursus ‘Adam of Aap’, tevens geeft hij lezingen over deze onderwerpen.

Pé Mullenders, Drs., Socioloog

Sociologe en werkzaam als kwalitatief onderzoeker op het gebied van gezondheidszorg en sociale zekerheid. In haar vrije tijd wandelt ze rond op de aarde, om te genieten van en na te denken over Gods tekenen en Zijn schepping. Lezen en schrijven zijn haar passie. Met kritische en onafhankelijke blik analyseert ze teksten en creëert daarmee nieuwe informatie. Voor Fahm Instituut schrijft zij artikelen over verschillende islam gerelateerde onderwerpen. Ook werkt ze samen met Karen Woets (r.A.) en Anne Dijk aan een boek ‘99 historische moslimvrouwen’.

Omdat kennis tot begrip leidt.