Close

Producten

Al-Ghazali – Ramadan weekend retraite

399.001,347.00

Wat: In dit weekend gaan we dieper in op het werk van Imam Al-Ghazali (overleden 1111); Ken jezelf, ken je Heer. Door middel van diverse lezingen, het (zelf) lezen van teksten en het samen beleven van spiritualiteit werken we aan verdieping, verinnerlijking en verbinding. In deze speciale Ramadan editie heb je de mogelijkheid om samen het Tarawih gebed te verrichten en vinden de lezingen plaats op de meest gezegende momenten. Dit alles op een rustgevende en bijzondere locatie. Iedereen is welkom.

Prijs: Kamers in het Sur-Place:
– Drie 1-persoonskamers met sanitair en suite (€599)
– Drie 2-persoonskamers met sanitair en suite en een 2persoonsbed (€499 pp)
– Eén 3-persoonskamer met sanitair en suite, een 1 persoonsbed en een 2 persoonsbed (€449 pp)

Prijs: Kamers op de vrouwenvleugel:
– Vier 2-persoonskamers met eigen wastafel en extern eigen sanitair blok (€449 pp)
– Eén 3-persoonskamer met eigen wastafel en extern eigen sanitair blok (€399 pp)

* De prijs is gebaseerd op de onkosten die gemaakt worden om de ruimtes, faciliteiten en ontwikkelkosten omtrent dit weekend te bekostigen. Fahm Instituut werkt met vrijwilligers en vrijwilligersvergoedingen, is een ANBI-stichting en heeft geen winstoogmerk.

Wanneer: 8-10 april 2022; vrijdag 17:00 – zondag 16.00

Voor wie: iedereen is welkom, kom zoals je bent.

Waar: Rosario, Bever (België)

Door wie: voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut:
– Anne Dijk (Islamoloog/theoloog)
– Zakaria el Houbba (imam)
– Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Wissen
Artikelnummer: Ramadan retrait al ghazali 2022 Categorie:

Beschrijving

“Er is niets beter voor het hart dan een spirituele retraite [terugtrekking], door middel van welke het domein van diepe reflectie en inzichten kan worden betreden”
Wijsheid 12, vrij vertaald uit: Kitāb al-Ḥikam van Shaykh Ibn ‘Aṭā’illāh al-Iskandarī

 Testimonials:

“Als je op zoek bent naar je even helemaal terug trekken uit de “rat race” van het leven, ontsnappen aan de gejaadheid van alles om tot jezelf te komen en in stilte en met anderen dichter tot God te komen. Meld je dan aan voor een FAHM retraite weekend!”

 “De Fahm-retraite rond Al Ghazali was een ware verademing voor mij. Het weekend was opgebouwd rond drie stevige fundamenten: kennis, gebed en ruimte om te verinnerlijken. En dat in een prachtig groen en stil kader, met een vrolijke groep zelfbewuste mannen en vrouwen. Mijn oprechte dank dat ik als andersgelovige zo vanzelfsprekend in dit mooie geheel werd opgenomen. Het zet me weer geïnspireerd verder op weg …”

 “Als je behoefte hebt aan één van de volgende punten, dan moet je een retraite met Fahm overwegen. Als je behoefte hebt aan meer dan één dan is het een no-brainer: inspiratie, islaam ervaren, Liefde, Hartencontact, kennis opdoen, goed eten, uitstekende locatie wat rust, reinheid en natuur uitstraalt, nieuwe mensen leren kennen.”

 “Een boost voor het hoofd en hart. Kennis opdoen in een mooie rustgevende omgeving. Ontmoeting met gelijkstemden. En een welkom thuisgevoel. Er wordt een steen verlegd in jouw spirituele ontwikkeling (ook als je dit niet had voorgenomen;)”

Praktisch: We verblijven op een prachtige retraiteplek in België; een oud en verbouwd voormalig vrouwenklooster. Eén vleugel met slaapvertrekken en sanitaire ruimtes is exclusief voor vrouwelijke deelnemers. Daarnaast beschikken we over een pand op loopafstand (3min) van de centrale ruimtes, met kamers met eigen sanitair.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN (alles facultatief)

 • Gezamenlijke gebeden
 • Gezamenlijke dhikr-sessies
 • Tarawih gebeden
 • Verdiepende lezingen
 • Reflectie-oefeningen
 • Wandelingen met overdenking
 • Mogelijkheid tot persoonlijk gesprek met Anne Dijk of Zakaria el Houbba
 • Twee overnachtingen
 • Alles inclusief. We zullen gezamenlijk het vasten verbreken. Voor Fajr zal er ook een gezond voedzaam ontbijt klaarstaan. Naast de maaltijden is er koffie/thee beschikbaar met wat lekkers en vers fruit.

 –

!! BELANGRIJK: Corona en annuleren

Leest u hier onze CURSUSVOORWAARDEN

 • Als u corona gerelateerde klachten heeft, kunt u niet mee. Zorgt u dan s.v.p. voor een goede annuleringsverzekering. Een ticket is niet te retourneren, wel aan een ander over te dragen (die uiteraard dan geen klachten heeft);
 • Als wij vanwege Corona-maatregelen vanuit Fahm Instituut of vanuit de locatie genoodzaakt zijn om definitief te annuleren, zijn de annuleringskosten €25 per ticket.

* De prijs is gebaseerd op de onkosten die gemaakt worden voor de ruimtes, faciliteiten en ontwikkelkosten omtrent dit weekend. Fahm Instituut werkt met vrijwilligers en vrijwilligersvergoedingen, is een ANBI-stichting en heeft geen winstoogmerk.

* Op alle activiteiten van Fahm Instituut zijn de Huisregels van toepassing, lees deze goed: https://fahminstituut.nl/wp-content/uploads/sites/2/2021/10/1.-HUISREGELS-Fahm-Instituut.pdf

Extra informatie

Duur:

8-10 april 2022; vrijdag 17:00 – zondag 16.00

Plaats

Rosario, Bever (België)

Docent

Voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut: Anne Dijk (Islamoloog/theoloog) en Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Retrait weekend Rosario Bever (België)

1p kamer €599pp, 2p kamer €499pp (alleen voor 2p tegelijk te boeken €998), 3p kamer €449pp (alleen voor 3p tegelijk te boeken €1347), 2p kamer €449 pp, 3p kamer €399 pp

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Al-Ghazali – Ramadan weekend retraite” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *