Close

Producten

Verstilling | Ar-Rahiem vinden in stilte

239.00299.00

Wat: verstillingsweekend ten behoeve van effectieve stilte, gebed, reflectieve lezingen, dhikr, meditatie en facultatieve ruimte voor interactie.

Wanneer: 17/18 december 2021; vrij 17 dec 14.00, inloop vanaf 13:30 (optioneel lunch vooraf) – zat 16.00, uitloop tot 16:30

Voor wie: Iedereen is welkom

Waar: Kloosterhotel ZIN, Vught

Door wie: voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut

Anne Dijk (Islamoloog/theoloog)

Esther van Pelt (begeleider & weekendvoorzitter)

Kosten; inkomensafhankelijk

Tarief A: 239- euro

Tarief B: 269,- euro

Tarief C: 299,- euro

Het A-tarief geldt indien u (gezamenlijk) een inkomen heeft tot maximaal 1500 euro netto per maand. Het B-tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 2000 euro per maand. Het C-tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 2000 euro netto per maand en voor personen die de kosten (zakelijk) kunnen declareren.
Wissen
Artikelnummer: Verstilling | Ar-Rahiem vinden in stilte Categorie:

Beschrijving

Omschrijving:

In een hectische tijd verlangen veel mensen naar stilte en compassie. Welke handvatten geeft de islamitische traditie ons voor stilte? Vrouwen en mannen die willen verstillen lopen soms tegen verplichtingen en verwachtingen aan, opgelegd door zichzelf of de buitenwereld, waardoor het lastig kan zijn ruimte voor verstilling te vinden in uw dagelijks leven. Waar is stilte goed voor? Met dit verstillingsweekend bieden we handvatten om De Barmhartige in verstilling te vinden; om zo aan barmhartigheid voor de ander en voor onszelf te werken. In dit weekend krijgt u minimaal 7,5 uur aan effectieve stilte en bezinningsmomenten (dhikr en meditaties), 3 uur kennisoverdracht, 4,5 uur eigen tijd, 3,5 uur aan interactieve momenten. Daarnaast bestaat er (op inschrijving) de mogelijkheid tot een kort persoonlijk reflectiemoment met Anne Dijk. Voelt u zich welkom, zoals u bent.

Dit stilte weekend start met een korte verdieping over Stilte in de Islamitische Traditie. Daarna gaan we de verstilling in via het gebed, dhikr, stilte-oefeningen en de natuur. Het weekend zal voor een deel in stilte plaatsvinden; soms zal er ruimte zijn voor uitwisseling over de ervaringen.

We verblijven bij  Kloosterhotel ZIN in Vught. Dit voormalige klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter. Glazen façades zorgen voor verbinding met de natuur en diepe zichtlijnen over het landgoed creëren een gevoel van ruimte.


BIJ DE PRIJS INBEGREPEN (alles facultatief)

 • Gezamenlijke gebeden
 • Gezamenlijke dhikr-sessies
 • Verdiepende lezingen over Stilte in de Islamitische Traditie
 • Meditatie-oefeningen
 • Mogelijkheid tot een kort persoonlijk reflectiemoment met Anne Dijk (op inschrijving)
 • Stilte wandelingen met overdenking
 • Eigen kamer met sanitaire voorziening
 • Eén overnachting
 • Alles inclusief; (diner 18:00, ontbijt 8:00, lunch 12:30). In de gemeenschappelijke ruimte vindt u onbeperkt biologische koffie, thee en koekjes, Vughts vers kraanwater en vers fruit.

In de ochtend (7:45) heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan meditatiesessies in de Kapel, georganiseerd door het Kloosterhotel zelf. (Latifa – ochtendmeditatie)

!! U heeft de mogelijkheid om uw weekend uit te breiden. Voorafgaand aan ons programma kunt u een lunch boeken voor €17,50. Deze biologische lunch bestaat uit soep, salade en een selectie van verschillende heerlijke belegde broodjes. Aansluitend aan ons stilteweekend kunt u ook een extra overnachting op deze mooie locatie boeken. Zo heeft u nog een heerlijke dag stilte en bezinning erbij! Neemt u hiervoor tijdig contact op met ons.


Corona en annuleren

 • Als u klachten heeft, kunt u niet mee. Zorgt u dan s.v.p. voor een goede annuleringsverzekering. Een ticket is niet te retourneren, wel aan een ander over te dragen (die uiteraard dan geen klachten heeft)
 • Wanneer wij vanuit Fahm Instituut de retraite moeten annuleren, zal er allereerst gekeken worden naar verplaatsing, alvorens definitief te annuleren. Als wij vanuit Fahm Instituut (of vanuit het kloosterhotel Zin) genoodzaakt zijn om definitief te annuleren, krijgt u uiteraard de gehele reissom teruggestort.

Kosten; inkomensafhankelijk

 • Tarief A: 239- euro
 • Tarief B: 269,- euro
 • Tarief C: 299,- euro

Het A-tarief geldt indien u (gezamenlijk) een inkomen heeft tot maximaal 1500 euro netto per maand. Het B-tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 2000 euro per maand. Het C-tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 2000 euro netto per maand en voor personen die de kosten (zakelijk) kunnen declareren. Onze doelstelling is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een activiteit van Fahm Instituut bij te wonen. Fahm Instituut werkt kostendekkend.

* de prijs is louter gebaseerd op de onkosten die gemaakt worden om de ruimtes, faciliteiten en ontwikkelkosten omtrent dit weekend te bekostigen. Fahm Instituut werkt met vrijwilligers en is een ANBI-stichting en heeft geen winstoogmerk.

** Het kan zijn dat er op de website van de locatie andere weekenden worden aangeboden tegen andere prijzen; dat kan, maar dit betreft gesubsidieerde prijzen vanuit subsidies omtrent een andere samenwerkingspartner van de locatie zelf. Fahm Instituut werkt onafhankelijk, (tot nu toe altijd nog) zonder subsidies.

Extra informatie

Duur

17/18 december 2021; vrij 17 dec 14.00, inloop vanaf 13:30 (optioneel lunch vooraf) – zat 16.00, uitloop tot 16:30

Plaats

Kloosterhotel ZIN, Vught

Docent

Voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut. Anne Dijk (Islamoloog/theoloog) en Esther van Pelt (begeleider & weekendvoorzitter)

Verstilling

Tarief A: 239- euro, Tarief B: 269,- euro, Tarief C: 299,- euro

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Verstilling | Ar-Rahiem vinden in stilte” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *