Close

Producten

Mindful Moslim | Retraite Weekend November 2021

359.00479.00

Mindful Moslim – Retraite Weekend

Fahm Instituut – Verdieping – Verinnerlijking – Verbinding

Wat: Dit weekend staat in het teken van theologische verdieping en verinnerlijking aan de hand van de thema’s zielsreiniging en bewustzijn. Het biedt ervaringsgerichte, praktische handvatten voor een hogere mate van bewustzijn in je dagelijks leven. Dit leidt naar meer verbinding tussen het moment, jouzelf en de Ene.

Wanneer: 12-14 november 2021; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 17.00

Voor wie: iedereen is welkom, kom zoals je bent

Waar: Kloosterhotel Rosario, Bever (België)

Prijs: €359-€479 (meer info in de omschrijving)

Door wie: voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut:

Anne Dijk (Islamoloog/theoloog)

Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Wissen
Artikelnummer: mindfulmoslim2021-11 Categorie:

Beschrijving

Omschrijving:

We bieden u een uitgebreid weekend aan voor verdieping, verinnerlijking en verbinding, met rust en ruimte voor oefeningen en workshops. Dit weekend gaat over balans en bewust-zijn, natuurlijk vanuit een islamitisch perspectief.

Middels een theologische en ervaringsgerichte verdieping gaan we in op hoe een goede balans te vinden tussen de nafs (de zielezelf), de hectiek en leven in het moment, en tussen moeten, willen en geloven. Dit doen we door diepgang in lezingen en actieve werkvormen, die resulteren in toepasbare en persoonlijke handvatten voor in jouw dagelijks leven. Dit leidt naar meer verbinding tussen het moment, jouzelf en de Ene.

Door de omgeving, rust en warme verzorging kom je weer tot je zelf en laad je op.

“Er is niets beter voor het hart dan een spirituele retraite [terugtrekking], door middel van welke het domein van diepe reflectie en inzichten kan worden betreden”
Wijsheid 12, vrij vertaald uit: Kitāb al-Ḥikam van Shaykh Ibn ‘Aṭā’illāh al-Iskandarī

 

Testimonials:

“Mindful Moslim bij Fahm Instituut is uniek, omdat het precies de verbinding legt tussen wat we weten in ons hoofd en hoe we dat in praktijk kunnen brengen.”

“Wat een waardevol weekend! Kennis, bewustwording en inspiratie in een mooie rustgevende omgeving. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren met zo’n fijne en warme groep mensen!”

“Wat een geweldig weekend! Ik heb enorm genoten van het programma, de begeleiding, de groep, accommodatie, de natuur en het eten. Het programma zat didactisch heel goed in elkaar en bevatte tevens een goede mate van afwisseling en rustmomenten/ vrij te besteden. Het weekend heeft mij veel bewuster gemaakt van Allah en Zijn nabijheid. Echt een imaanshot, waar ik de komende tijd op kan teren, in sha Allah en waar ik ontzettend blij en dankbaar voor ben. Ik zou me dan ook direct weer inschrijven als de volgende online komt.” 

Na ons laatste Mindful Moslim weekend werden docente Anne Dijk en een deelnemer geïnterviewd.

Praktisch:

We verblijven bij een prachtige retraiteplek in België om te verstillen en wezenlijk je aandacht te kunnen richten op wat voor jou belangrijk is.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN (alles facultatief)

 • Verdiepende lezingen
 • Meditatie-oefeningen
 • Reflectieve workshops
 • Yoga-oefeningen
 • Wandelingen met overdenking
 • Twee overnachtingen
 • Gezamenlijke gebeden
 • Gezamenlijke dhikr-sessies

Alles inclusief; de locatie verzorgt mooie, gezonde vegetarische maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Naast de maaltijden is er koffie/thee beschikbaar met wat lekkers en vers fruit.

!! BELANGRIJK: Corona en annuleren

Leest u hier onze CURSUSVOORWAARDEN

 • Als u corona gerelateerde klachten heeft, kunt u niet mee. Zorgt u dan s.v.p. voor een goede annuleringsverzekering. Een ticket is niet te retourneren, wel aan een ander over te dragen (die uiteraard dan geen klachten heeft);
 • Als wij vanwege Corona-maatregelen vanuit Fahm Instituut of vanuit de locatie genoodzaakt zijn om definitief te annuleren, zijn de annuleringskosten €25 per ticket.

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Iedereen is welkom, kom zoals je bent.

Kosten; inkomensafhankelijk (359/479,- euro)

2 persoonskamer (zo nodig regelen wij een passende kamergenoot voor u):

 • Tarief A: 359- euro
 • Tarief B: 379,- euro
 • Tarief C: 399,- euro

1 persoonskamer:

 • Tarief A: 439- euro
 • Tarief B: 459,- euro
 • Tarief C: 479,- euro

 Het A-tarief geldt als u (gezamenlijk) een inkomen heeft tot maximaal 1500 euro netto per maand. Het B-tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 2000 euro per maand. Het C-tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 2000 euro netto per maand en voor personen die de kosten (zakelijk) kunnen declareren. Onze doelstelling is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een activiteit van Fahm Instituut bij te wonen. Fahm Instituut werkt kostendekkend.

* de prijs is louter gebaseerd op de onkosten die gemaakt worden om de ruimtes, faciliteiten en ontwikkelkosten omtrent dit weekend. Fahm Instituut werkt met vrijwilligers, is een ANBI-stichting en heeft geen winstoogmerk.

Extra informatie

Duur:

12-14 november 2021; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 17.00

Plaats

Kloosterhotel Rosario, Bever (België)

Docent

Voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut: Anne Dijk (Islamoloog/theoloog) en Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Mindful Moslim

Tarief A (1 persoons): €439, Tarief A (gedeeld): €359, Tarief B (1 persoons): €459, Tarief B (gedeeld): €379, Tarief C (1 persoons): €479, Tarief C (gedeeld): €399

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mindful Moslim | Retraite Weekend November 2021” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *