Close

Producten

Mindful Moslim | Retraite Weekend

319.00379.00

UITVERKOCHT!

Wat: Dit weekend staat in het teken van theologische verdieping in de thema’s zielsreiniging en bewustzijn. Het biedt ervaringsgerichte, praktische handvatten voor een hogere mate van bewustzijn in je dagelijks leven. Dit leidt naar meer verbinding tussen het moment, jouzelf en de Ene.

Wanneer: 9-11 juli 2021; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 17.00

Voor wie: iedereen is welkom, kom zoals je bent

Waar: Hof van Kairos, Winterswijk

Prijs: €319-€349-€379 (Programma, maaltijden, overnachtingen).

Door wie: voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut:

 • Anne Dijk (Islamoloog/theoloog)
 • Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)
Wissen
Artikelnummer: mindfulmoslim2021 Categorie:

Beschrijving

Omschrijving:

Naar aanleiding van onze eerdere ééndaagse workshop “Mindful Moslim”, bieden we nu een uitgebreider weekend aan met meer rust en ruimte voor oefeningen . Dit weekend gaat over balans en bewust-zijn, natuurlijk vanuit islamtisch perspectief. Middels een theologische en ervaringsgerichte verdieping gaan we in op hoe een goede balans te vinden tussen de nafs (de ego-ziel), de hectiek en leven in het moment, en tussen moeten, willen en geloven. Dit doen we door diepgang in lezingen en actieve werkvormen, die resulteren in toepasbare en persoonlijke handvatten voor in jouw dagelijks leven. Dit leidt naar meer verbinding tussen het moment, jouzelf en de Ene.

Door de omgeving, rust en warme verzorging bij Hof van Kairos kom je weer tot je zelf en laad je op.

“Er is niets beter voor het hart dan een spirituele retraite [terugtrekking], door middel van welke het domein van diepe reflectie en inzichten kan worden betreden”.

Wijsheid 12, vrij vertaald uit: Kitāb al-Ḥikam van Shaykh Ibn ‘Aṭā’illāh al-Iskandarī.

 

Testimonials:

Over de ééndaagse cursus:

 • “Mindful Moslim bij Fahm Instituut is uniek, omdat het precies de verbinding legt tussen wat we weten in ons hoofd en hoe we dat in praktijk kunnen brengen.”
 • “Het geeft inzicht in waarom het soms niet lukt en wat we daarin voor onszelf te doen hebben.”

Over onze retraite-weekenden:

 • “Wat een waardevol weekend! Kennis, bewustwording en inspiratie in een mooie rustgevende omgeving. Dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren met zo’n fijne en warme groep mensen!”
 • “Wat een geweldig weekend! Ik heb enorm genoten van het programma, de begeleiding, de groep, accommodatie, de natuur en het eten. Het programma zat didactisch heel goed in elkaar en bevatte tevens een goede mate van afwisseling en rustmomenten/ vrij te besteden. Het weekend heeft mij veel bewuster gemaakt van Allah en Zijn nabijheid. Echt een imaanshot, waar ik de komende tijd op kan teren, in sha Allah en waar ik ontzettend blij en dankbaar voor ben. Ik zou me dan ook direct weer inschrijven als de volgende online komt.” 

Praktisch:

We verblijven bij Hof van Kairos te Winterswijk, een prachtige retraiteplek in de natuur van de Achterhoek om te verstillen en wezenlijk je aandacht te kunnen richten op wat voor jou belangrijk is.

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN (alles facultatief)

 • Verdiepende lezingen
 • Meditatie-oefeningen
 • Reflectie-oefeningen
 • Yoga-oefeningen
 • Wandelingen met overdenking
 • Eigen kamer
 • Twee overnachtingen
 • Gezamenlijke gebeden
 • Gezamenlijke dhikr-sessies

Alles inclusief; Studio Gember verzorgt mooie, gezonde vegetarische maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Naast de maaltijden is er koffie/thee beschikbaar met wat lekkers en vers fruit.

!! BELANGRIJK: Corona en annuleren

 • Als u klachten heeft, kunt u niet mee. Zorgt u dan s.v.p. voor een goede annuleringsverzekering. Een ticket is niet te retourneren, wel aan een ander over te dragen (die uiteraard dan geen klachten heeft);
 • Als wij vanwege Corona-maatregelen vanuit Fahm Instituut of vanuit Hof van Kairos genoodzaakt zijn om definitief te annuleren, zijn de annuleringskosten €25 per ticket.

Kosten; inkomensafhankelijk (319/349,-/379,- euro)

 • Tarief A: 319- euro
 • Tarief B: 349,- euro
 • Tarief C: 379,- euro

Het A-tarief geldt indien u (gezamenlijk) een inkomen heeft tot maximaal 1500 euro netto per maand. Het B-tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 2000 euro per maand. Het C-tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 2000 euro netto per maand en voor personen die de kosten (zakelijk) kunnen declareren. Onze doelstelling is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een activiteit van Fahm Instituut bij te wonen. Fahm Instituut werkt kostendekkend.

* de prijs is louter gebaseerd op de onkosten die gemaakt worden om de ruimtes, faciliteiten en ontwikkelkosten omtrent dit weekend te bekostigen. Fahm Instituut werkt met vrijwilligers en is een ANBI-stichting en heeft geen winstoogmerk.

** Het kan zijn dat er op de website van de locatie zelf andere weekenden worden aangeboden tegen andere prijzen; dat kan, dit kan gesubsidieerde prijzen vanuit subsidies omtrent een andere samenwerkingspartner van de locatie zelf betreffen. Fahm Instituut werkt onafhankelijk, (tot nu toe altijd nog) zonder subsidies.

Extra informatie

Duur:

9-11 juli 2021; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 17.00

Plaats

Hof van Kairos, Winterswijk

Docent

Voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut: Anne Dijk (Islamoloog/theoloog) & Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Mindful Moslim Retraite Weekend

Tarief A: €319, Tarief B: €349, Tarief C: €379

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mindful Moslim | Retraite Weekend” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *