Boeken

Beschikbare boeken

De zoon van de gazelle - front cover 2
Product boek verdragen voorkant
De Koran-uitleg voor kinderen 3_Voorplat
Kinderen van Adam - verhalen uit de Koran - Voorkant
Mohammed - Verhalen over het leven van de profeet - Voorkant

Fahm Publishing

Fahm Publishing is een nieuwe Nederlandse uitgeverij – verbonden met Fahm Instituut – die zich toelegt op uitgaven “voor meer begrip van Islam”; met oog voor kwaliteit en meerstemmigheid in de samenleving. 

Over de uitgeverij

Fahm Publishing is een nieuwe Nederlandse uitgeverij – verbonden met Fahm Instituut – die zich toelegt op uitgaven “voor meer begrip van Islam”; met oog voor kwaliteit en meerstemmigheid in de samenleving. 

Eindelijk! | ‘De Koran uitleg voor kinderen 3’ komt uit!
Auteur: Abdulwahid van Bommel
Met illustraties van Senad Alic
 
Met jouw gift maak je de uitgave van de KinderKoran 3 mogelijk!
 
Donaties vanaf 500 euro krijgen een vermelding in het boek (evt. met logo organisatie – mail daarvoor [e-mail geredigeerd])
 
Bedoeld voor thuis, de moskee en gebruik op de basisschool. Na het succesvolle eerste en tweede deel, komt in shâ Allah het langverwachte derde deel in 2024 uit.
 
Vragen mogen stellen aan de Koran is erg leuk en leerzaam. Het schept een band met het kind om hier op een speelse en creatieve manier mee bezig te zijn. De KinderKoran biedt ruimte om spelenderwijs kennis te maken met vragen als:
 
Is er altijd geloof geweest? Wat is een goed mens? Wat is slaap? Wat zegt de Koran over de natuur? Wat is een grote verhuizing? En wat was een van de eerste preken van de Profeet Mohammed, vrede zij met hem?
 
Moslimkinderen zijn soms minivolwassenen met een volle agenda om vooral maar niks te missen en te presteren. De KinderKoran laat moslimkinderen delen in het spirituele. De eigenschappen die moslimkinderen laten zien, horen bij een spiritueel mensbeeld. Laten we dat voeden! Voor alle kinderen én hun ouders schept het een band om samen de Koran te ontdekken.
 
Thema’s in deel 3:
– De slapers in de grot, soera al-Kahf als helende kracht. Geduldig en dankbaar zijn, de levenshouding van een moslimkind
– Wat is een khaliefa? Wat is klimaatverandering? Hoe draag je goed zorg voor de wereld – De lessen van soera al-Zalzala
– De verhalen van Moesâ, Khidr en Dzoel-Qarnain
– De grote uittocht/exodus uit Egypte
– De profeten Moesâ, ‘Isâ en Mohammed, vrede zij met hen allen
– En nog veel meer!
 
Met ‘De Koran uitleg voor kinderen 3’ van Abdulwahid van Bommel, willen we de warmte, de geborgenheid en de liefde die religie biedt, benadrukken. Daarmee wordt de innerlijke nieuwsgierigheid naar het geloof geprikkeld en worden kinderen gemotiveerd om meer te willen weten over het geloof en uitgedaagd een beter mens te worden.
 
Laat die verwondering nu net
het kloppende spirituele hart
van de Koran zelf zijn.
 
Over de auteur:
Abdulwahid van Bommel (1944 Amsterdam), imam.
Hij studeerde van 1967-1971 islamitische theologie (tafsir & hermeneutiek) in Istanbul, Turkije. Vanaf 1971 vervulde hij diverse functies waaronder imam, leraar en geestelijk verzorger voor moslims. Momenteel is hij vertaler en schrijver. Een selectie van zijn eerdere publicaties betreffen: Islam, liefde en seksualiteit, 2003; Islam en de rechten van vrouwen, handboek voor de empowerment van moslimvrouwen, 2005; Valt er nog wat te lachen met die moslims, 2007; Vertaling van de Masnawî, 2010; Ahmed Yasawî, 2013; Yunus Emre 3e en uitgebreide druk, 2015; en natuurlijk de KinderKoran 1 en 2, 2016 & 2020.

Fahm Publishing is een stichting en werkt kostendekkend. Eventuele winst na aftrek van kosten wordt gereserveerd voor een volgende druk (indien de eerste druk uitverkocht is) of gereserveerd voor De Koran: uitleg voor kinderen – Deel 4!

N.B. Deel 1 en 2 zijn al volledig uitverkocht. We hopen deze later in herziene vorm te kunnen uitgeven.