Close

Producten

Mindful Ramadan Retraite

319.00379.00

Voorbereiden op Ramadan!

Wat: Bezinningsweekend met ruimte voor gebed, meditatie, reflectieve lezingen en het ontwikkelen van een krachtige mindset gericht op Allah.

Wanneer: 26-28 maart 2021; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 17.00

Voor wie: Voel je welkom zoals je bent

Waar: Hof van Kairos, Winterswijk

Door wie: voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut:

Anne Dijk (Islamoloog/theoloog)

Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Kosten; inkomensafhankelijk

Tarief A: 319- euro

Tarief B: 349,- euro

Tarief C: 379,- euro

Het A-tarief geldt indien u (gezamenlijk) een inkomen heeft tot maximaal 1500 euro netto per maand. Het B-tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 2000 euro per maand. Het C-tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 2000 euro netto per maand en voor personen die de kosten (zakelijk) kunnen declareren. Onze doelstelling is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een activiteit van Fahm Instituut bij te wonen. Fahm Instituut werkt kostendekkend.

Wissen
Artikelnummer: Mindful Ramadan Retraite 2021 Categorie:

Beschrijving

Omschrijving:

Dit weekend staat in het teken van krachtige affirmaties maken ter voorbereiding op de maand Ramadan. Over aandacht en dichter bij Allah komen kun je lezen en je kunt er over horen, maar begrip ervan en vaardigheid erin komen enkel door te oefenen. De theorie wordt dan ook afgewisseld met praktijk; we gaan met aandachts-oefeningen en met onze mindset aan de slag. Hoe zorg je ervoor dat je met meer aandacht voor Allah deze Ramadan ingaat? Hoe kom je dichter bij Allah deze Ramadan? In sha Allah kun je na dit weekend deze prachtige maand zo optimaal mogelijk benutten en de Ramadan als een spirituele boost ervaren.

Gun jezelf deze voorbereiding van bezinning, inspiratie en ontspanning en ga met een gebalanceerde mindset de Ramadan in!

Ken uzelf, ken  uw Heer:

Door middel van istighfar (het zoeken naar vergeving) leer je jezelf kennen. Vanuit jouw persoonlijke doelen leer je krachtige affirmaties maken. Hiermee versterk je je band, je hoop en je vertrouwen in Allah.

“Er is niets beter voor het hart dan een spirituele retraite [terugtrekking], door middel van welke het domein van diepe reflectie en inzichten kan worden betreden”.

De omgang met mensen in het algemeen en de onnodige omgang met mensen specifiek, zorgen ervoor dat het hart gefocust blijft op mensen. In deze omstandigheid is de starende blik van het hart afgewend van De Schepper en neemt de vergeetachtigheid verder toe. In de meeste gevallen is de oorzaak van vergeetachtigheid het zich mengen tussen de mensen. Als de spirituele reiziger zich afzondert zijn de mensen uit zijn zicht. Degene die Allah zoekt is dan genoodzaakt zijn blik te wenden naar Allah de Meest Verhevene. Om het hart goddelijke nabijheid te laten bereiken is dan ook niets meer doeltreffend dan afzondering. Echter is het noodzakelijk om in deze afzondering de Eigenschappen en gunsten van Allah de Meest Verheven te overpeinzen.

Wijsheid 12, vrij vertaald uit: Kitāb al-Ḥikam van Shaykh Ibn ‘Aṭā’illāh al-Iskandarī met commentaar Ikmāl al-Shiyam van Shaykh ‘Abdullāh Gangohī, naar het Engels vertaald als the Book of Wisdoms door Victor Danner.


Praktisch:

We verblijven bij Hof van Kairos te Winterswijk, een prachtige retraiteplek in de natuur van de Achterhoek om te verstillen en wezenlijk je aandacht te kunnen richten op wat voor jou belangrijk is.


BIJ DE PRIJS INBEGREPEN (alles facultatief)

 • Gezamenlijke gebeden
 • Gezamenlijke dhikr-sessies
 • Verdiepende lezingen
 • Meditatie-oefeningen
 • Reflectie-oefeningen
 • Wandelingen met overdenking
 • Eigen kamer
 • Twee overnachtingen
 • Alles inclusief; (diner 18:00, ontbijt 8:00, lunch 13:00). Studio Gember verzorgt mooie, gezonde vegetarische maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Naast de maaltijden is er koffie/thee beschikbaar met wat lekkers en vers fruit.

!! BELANGRIJK: Corona en annuleren

 • Als u klachten heeft, kunt u niet mee. Zorgt u dan s.v.p. voor een goede annuleringsverzekering. Een ticket is niet te retourneren, wel aan een ander over te dragen (die uiteraard dan geen klachten heeft);
 • Als wij vanwege Corona-maatregelen vanuit Fahm Instituut of vanuit Hof van Kairos genoodzaakt zijn om definitief te annuleren, zijn de annuleringskosten €25 per ticket.

Kosten; inkomensafhankelijk

 • Tarief A: 319- euro
 • Tarief B: 349,- euro
 • Tarief C: 379,- euro

Het A-tarief geldt indien u (gezamenlijk) een inkomen heeft tot maximaal 1500 euro netto per maand. Het B-tarief is voor (gezamenlijke) inkomens tot maximaal 2000 euro per maand. Het C-tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 2000 euro netto per maand en voor personen die de kosten (zakelijk) kunnen declareren. Onze doelstelling is dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om een activiteit van Fahm Instituut bij te wonen. Fahm Instituut werkt kostendekkend.

* de prijs is louter gebaseerd op de onkosten die gemaakt worden om de ruimtes, faciliteiten en ontwikkelkosten omtrent dit weekend te bekostigen. Fahm Instituut werkt met vrijwilligers en is een ANBI-stichting en heeft geen winstoogmerk.

** Het kan zijn dat er op de website van de locatie zelf andere weekenden worden aangeboden tegen andere prijzen; dat kan, dit kan gesubsidieerde prijzen vanuit subsidies omtrent een andere samenwerkingspartner van de locatie zelf betreffen. Fahm Instituut werkt onafhankelijk, (tot nu toe altijd nog) zonder subsidies.

Extra informatie

Duur

26-28 maart 2021; vrijdagmiddag 17:00 inloop – zondag 17.00

Plaats

Hof van Kairos, Winterswijk

Docent

voorbereidingsgroep namens Fahm Instituut: Anne Dijk (Islamoloog/theoloog) en Esther van Pelt (Weekendvoorzitter)

Mindful Ramadan Retraite

Tarief A: 319- euro, Tarief B: 349,- euro, Tarief C: 379,- euro

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mindful Ramadan Retraite” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *