Close

Winkel

Lezing Farid Esack: Black & White, and its implications for racism in the Qur’an

Wat heeft theologie met de anti-racisme strijd te maken? Om deze vraag en verwante vragen te onderzoeken organiseren Argan en Fahm Instituut samen deze lezing van Dr. Farid Esack.

Na de lezing en reflectie is er ruimte voor vragen en discussie met het publiek, onder leiding van Anne Dijk. De voertaal is Engels en Nederlands. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

Datum: Zondag 19 november 2017, 13:30 uur

Locatie: Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A Amsterdam

Aanmelden

Categorie:

Beschrijving

FAHM Instituut organiseert in samenwerking met Stichting Argan een zeer bijzondere lezing van Dr. Farid Esack met een reflectie door Janneke Stegeman: Black & White, and its implications for racism in the Qur’an.

Wat heeft theologie met de anti-racisme strijd te maken? Om deze vraag en verwante vragen te onderzoeken organiseren Argan en Fahm Instituut samen deze lezing van Dr. Farid Esack over ‘zwart’ en ‘wit’ en de implicaties van deze begrippen in de Koran voor racisme.

Esack is een internationaal bekende Zuid-Afrikaanse mensenrechtenactivist die, na de apartheid in Zuid-Afrika, door Nelson Mandela werd aangesteld als commissaris voor gendergelijkheid. Esack leverde een belangrijke rol in de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika, en heeft zijn sporen verdiend op het gebied van de strijd tegen racisme en seksisme. Als Islamitische bevrijdingstheoloog, is hij gespecialiseerd in de hermeneutiek van de Koran. Na de lezing geeft Janneke Stegeman een reflectie op de lezing. Stegeman is een Christelijke bevrijdingstheologe, Theologe des Vaderlands 2016/2017 en auteur van het boek “Alles moet anders-bevrijdingstheologie voor witte Nederlanders”.

Na de lezing en reflectie is er ruimte voor vragen en discussie met het publiek, onder leiding van Anne Dijk. De voertaal is Engels en Nederlands. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

Datum: Zondag 19 november 2017

Tijd: Ontvangst vanaf 13:30 uur – Aanvang om 13:45 uur

Locatie: Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A Amsterdam

Aanmelden: info@argan.nl

(entree: vrij)

Extra informatie

Datum

19 november, inloop 13.30 uur, aanvang 13.45 uur

Dag

Zondag

Plaats

Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A Amsterdam

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lezing Farid Esack: Black & White, and its implications for racism in the Qur’an” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *